- Κατηγορία και τρόπος δράσης:
-
Εντομοκτόνο, ανήκει στη νέα χημική ομάδα των τετραμικών οξέων και εμφανίζει νέο τρόπο δράσης (παρεμποδιστής βιοσύνθεσης λιπιδίων). Εμφανίζει δράση στομάχου στους εχθρούς‐στόχους. Μετά την εφαρμογή το spirotetramat διεισδύει στα φύλλα και με τη διπλή διασυστηματική του δράση (ανοδική & καθοδική / ακροπέταλη & βασιπέταλη) μετακινείται σε ολόκληρο το φυτό. Επιδρά κυρίως στα ατελή στάδια, τα οποία παγιδεύονται μεταξύ δύο εκδύσεων και θανατώνονται επειδή δεν μπορούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης. Μειώνει επίσης την ικανότητα των θηλυκών εντόμων να αναπαραχθούν και τη βιωσιμότητα των απογόνων τους. Οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται νωρίς και έγκαιρα, προκειμένου να διεισδύσει το spirotetramat στα φυτά και να σταματήσει την εξέλιξη της προσβολής.
- Καλλιέργειες
- Αμπέλι επιτραπέζιο, Αμπέλι οινοποιήσιμο, Χρυσάνθεμο, Φασολάκια (Θ), Φασολάκια (Υ), Μπιζέλια, Καλλωπιστικά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μηλιά, Φράπα, Κιτριά, Λεμονιά, Μανταρινιά, Μοσχολέμονο (Λάιμ), Νερατζιά, Πορτοκαλιά, Αντίδι, Μαρούλι (Υ), Ραδίκια, Ρόκα, Σπανάκι, Κρεμμύδι ξερό, Πράσσο, Σκόρδο, Δαμασκηνιά, Κερασιά, Νεκταρινιά, Ροδακινιά, Βερικοκιά, Ελιά, Αγγούρι (Υ), Καρπούζι (Υ), Κολοκύθα, Κολοκυθάκι (Υ), Πεπόνι (Υ), Αγγουράκι (Υ), Κουνουπίδι (Υ), Λάχανο (Υ), Μπρόκολο (Υ), Μελιτζάνα (Υ), Πιπεριά (Υ), Τομάτα (Υ), Γκρεϊπ Φρουτ, Καρπούζι (Θ), Πεπόνι (Θ), Μελιτζάνα (Θ), Πιπεριά (Θ), Τομάτα (Θ), Κολοκυθάκι (Θ), Αγγούρι (Θ), Φράουλα (Θ), Μαρούλι (Θ)




